Akoestiek in horeca

Waarom is akoestiek belangrijk?
Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoud met geluid. Zoals u misschien al weet is een prettige ruimte akoestiek een belangrijk onderdeel van een horeca gelegenheid. Onderzoek wijst uit dat een hoog geluidsniveau gasten weerhoudt van het bezoeken van een restaurant. Na slechte service is geluid de grootste bron van ergernis tijdens een diner. Ook is een slechte verstaanbaarheid tijdens het voeren van gesprekken voor een bezoeker erg vermoeiend en het kan, bewust of onbewust, voor een negatieve ervaring zorgen in uw horeca gelegenheid. 

Bij de bouw of verbouwing van een restaurant wordt niet altijd evenveel aandacht geschonken aan de akoestische eigenschappen van de ruimte. Ook interieurstijlen veranderen. Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van harde materialen en minimalistische ontwerpen. Harde materialen kunnen geluid niet goed absorberen en reflecteren dit dus. Dit heeft allemaal invloed op de nagalmtijd in een ruimte. Om de nagalmtijd te optimaliseren heeft Decoestiek akoestische panelen ontwikkeld. Onze producten absorberen geluidstrillingen en gaan zo de galm in de ruimte tegen. Door veel onderzoek en een professionele test hebben wij een samenstelling ontwikkeld ideaal voor geluidsabsorptie. Tevens zijn onze panelen en producten uniek qua uitstraling en zijn ze makkelijk aanpasbaar en op maat te maken. Kijkt u maar eens op onze product pagina (link). Het interieur is een essentieel onderdeel van uw horecagelegenheid. Geluidsabsorberende materialen mogen geen afbreuk doen aan de ambiance in uw restaurant. Daarom bieden wij een zeer hoge mate van maatwerk aan zodat een paneel op een mooie onopvallende wijze in uw interieur verwerkt kan worden. 

Voordelen van goede akoestiek 
Uit onderzoek van Zagat is gebleken dat lawaai in restaurants de grootste klacht is, op slechte service na. Vooral oudere bezoekers hebben erg veel moeite met het voeren van een gesprek als gesprekken in een ruimte nagalmen. Ook voor uw medewerkers is akoestiek belangrijk. Slechte akoestiek kan voor een hoog stress gehalte zorgen en is op de lang termijn schadelijk voor de gezondheid. Uit onderzoek van Camp is ook gebleken dat akoestiek invloed heeft op de omzet. Klanten zullen in ruimtes met prettige akoestiek, bewust of onbewust, langer blijven zitten. Ook is het bestellen gemakkelijker aangezien dingen niet herhaald dienen te worden. Dit alles geeft aan dat een investering in een prettig akoestisch binnenklimaat op termijn zichzelf zeker zal terugverdienen!

Wat is absorptiewaarde?
Dit is de mate waarin geluidstrillingen in warmte worden omgezet in een bepaald materiaal. Elk materiaal heeft zijn eigen mate van geluidsabsorptie. De geluidsgolven vervormen het materiaal en dit kost energie. Deze energie kan terug worden gekaatst als weerkaatst geluid maar kan ook in de vorm van warmte worden opgeslagen in het materiaal. Het soort materiaal bepaald uiteindelijk hoeveel van deze energie in warmte wordt omgezet en hoeveel er wordt teruggekaatst. Alle materialen hebben een absorptiewaarde. Dit is een meetbare fractie van de binnenkomende geluidsgolven dat wordt geabsorbeerd/omgezet wordt in warmte, met 0 als 100% reflectie en 1 als 100% absorptie. Onze panelen scoren bij een frequentie van 1000Hz (de frequentie waarvoor het menselijk oor het gevoeligst is) uitstekend.
 

Copyright © 1990 - 2019 Decoestiek Akoestiek in Interieurbouw | Alle rechten voorbehouden | Decoestiek is een onderdeel van Meubelmakerij Decosier

Designpro.nl | Z-IM.nl